Shiatsu

Shiatsu on japanilainen kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, joka perustuu kiinalaisen akupunktiopainannan perinteeseen. 

Shiatsu on japanilainen kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, 

jolla tuetaan ja vahvistetaan kehon omaa kykyä parantaa ja tasapainottaa itseään. Sana shiatsu tulee Japanista ja se tarkoittaa sormella painamista. Shiatsu on noin 1000 vuotta vanha kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa käydään koko keho läpi sormilla painellen, hieroen ja venytellen. Shiatsussa käytetään identtisiä akupunktiopisteitä kuin akupunktion neulahoitomuodossa. 

Shiatsu on kokonaisvaltainen, pehmeästi toteutuva hoitomenetelmä, joka perustuu kehon meridiaaneilla eli energiakanavilla / pulssiverkostoilla sijaitsevien akupunktiopisteiden eli tsubojen paineluun. Hoidossa meridiaanien akupunktiopisteet käydään läpi muun muassa kaikilla sormilla painellen. 

Kokonaisvaltaisena hoitona, se hoitaa koko kehossa ilmeneviä kiputiloja, liikuntaelinten  ja ortopedisiä vaivoja, lihaskireyttä, energiatasapainoa, hermostollisia ja tunneperäisiä oireita. 


¤ Shiatsun avulla voidaan hoitaa muun muassa :Artriittia, reumaa, astmaa, hermostuneisuutta / levottomuutta, hengitysongelmia, huimausta / pyörrytystä, korkeaa verenpainetta, 
korvien sointia (tinnitus), 
kurkkukipua, 
eturauhas-, mahahappo-, ja kuukautisvaivoja, 
stressiä, sydämen rytmihäiriöitä, masennusta, päänsärkyä, migreeniä, ruuansulatus ja erilaisia vatsavaivoja
, pahoinvointia raskauden aikana ja matkapahoinvointia, 
ripulia, turvotusta, ummetusta,
unettomuutta, uupumusta / väsymystä, 
vaihdevuosivaivoja, virtsatievaivoja, yskää, ärtynyttä suolistoa, silmien verenkierron ongelmaa. 


SHIATSUN TEKNIIKASTA